De geschiedenis

Over mijzelf...

Ik ben al een tijdje getrouwd, heb twee kinderen, twee lieve schoonkinderen en 3 kleinkindertjes.
Ik heb me sinds de kleinkindertjes er zijn ook aangemeld als oppas opa voor 1 dag in de week.
Ik heb verschillende hobby's waaronder mijn kleinkindjes natuurlijk en ik sport regelmatig.
Ik houd me ook veel bezig met fotografie en video, vooral de kleinkinderen moeten dat bezuren ;-).

Over mijn werk...

Van huis uit electromonteur...

Ik ben begonnen in 1971 als leerling electromonteur en ben tot 1987 eigenlijk altijd in de electrotechniek blijven werken. Vanaf +/- 1984 werd de proces automatisering zoetjesaan overgenomen door computers, waarbij ik zelf ook programmering van PLC's ging doen. Nu een piece of cake, toen nog in Assembler en in meer geavanceerde systemen in een basic versie.

Naar de automatisering (later ICT gedoopt)

In 1987, ging ik werken op een IT afdeling, eerst als operator, daarna als systeembeheerder en daarna als applicatie programmeur waar ik, naast mijn werk als systeembeheerder ook administratieve software leerde schrijven in o.a Progress en PHP. In die periode heb ik ook leren programmeren in Pascal , later Object Pascal en heb vanaf de eerste versie Delphi (Object Pascal) tot Delphi 7 verschillende applicaties in elkaar gezet. Sommige met een database (Access) en sommige alleen om processen te kunnen monitoren.

In 1999 ben ik overgestapt naar een IT Consultancy bedrijf. Na een aantal jaren als consultant bij dat IT bedrijf ben ik in januari 2002 gestart met ICT Approach, waar ik onderhoud deed aan systemen en software van klanten.
Uiteindelijk ging ik ook websites bouwen en zelfs hosten. Daar heb ik veel van opgestoken op het gebied van kennis en kennisoverdracht.

Gestart als zelfstandig ondernemers in 2002 met een VOF...

Ik ben, samen met een compagnon, ICT Approach gestart in januari 2002 met als doel het leveren van ICT diensten, consultancy en het bouwen van administratieve software systemen en web applicaties voor het midden en klein-bedrijf.

Ik zelf als Software Engineer, met kennis op gebied van databases, programmeer platformen en systeembeheer op Unix en Linux,  mijn compagnon als Systeem Consultant met kennis op gebied van Windows systemen.

Een gouden combinatie, dachten we, maar de neuzen bleken na een jaar al niet meer dezelfde kant op te staan.

Toch maar als eenmanszaak verder...

Ik ben in 2003 alleen verder gegaan met ICT Approach in hetzelfde concept.

Na enige tijd met personeel moest in 2007 noodgedwongen toch worden ingekrompen en heb ik als echte eenmanszaak het bedrijf voortgezet.

Systeembeheer als hoofdactiviteit

Systeembeheer had toen de overhand, maar was zeker niet mijn passie.
Het systeembeheer werd (en wordt nog steeds) alleen voor bedrijven gedaan.
De particuliere markt is nagenoeg niet te doen als eenmanszaak en heeft bovendien als groot nadeel dat particulieren zelden het tarief willen betalen wat je als bedrijf nodig hebt om te kunnen overleven.
Wel veel geleerd op gebied van besturingssystemen en onderhoud aan voornamelijk Windows systemen.
Daarbij werd ook als dienstverlening  Online Backup opgezet.
Dit wel voor particulieren als bedrijven, hoewel er slechts een enkele particulier gebruik wilde maken van deze dienstverlening.
Na de opkomst van grotere leveranciers op Online Backup gebied en de terugval van deze dienstverlening bij mij, is besloten om hiermee te stoppen eind 2013.

Software en Online Training ontwikkeling 

Na lang aarzelen heb ik in 2015 de knoop doorgehakt en ben me echt bezig gaan houden met alleen maar software ontwikkelingen en het opzetten van een website voor Online Software Trainingen : Train en Leer.

De website had ik al langer, ook met een aantal trainingen er op, maar het concept was niet wat ik wilde.
Ik wilde trainingen kunnen geven die iedereen kon volgen, op een 'Jip en Janneke' manier uitgelegd en ondersteund met redelijk korte video instructies.

Dat is dan ook waar nu al de contouren van zichtbaar zijn. 

En wat nu?

Momenteel ben ik bezig met het ontwikkelen van Software Trainingen, die ik op de website Train en Leer aanbied aan startende en al reeds gesettelde ondernemers.

Hierbij wordt door middel van Video instructies tot in detail getoond hoe je software kunt gebruiken, zodat je als ondernemer de beste mogelijkheden hebt om je onderneming uit te voeren!

Er zijn al wat trainingen klaar en er zullen nog vele volgen om met name startende ondernemers een goede fundering te geven op software gebied, zonder onnodige kosten!